Υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν υποστήριξη από ψυχολόγο και έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, θέλουν, για παράδειγμα, να απαλλαγούν από τις κρίσεις πανικού, από διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα, από αυπνίες.

Αυτό το άρθρο επιδιώκει να διευκολύνει και να δώσει μια απάντηση σε ένα θέμα που μπερδεύει ή δυσκολεύει τους ανθρώπους οι οποίοι σκέφτονται να απευθυνθούν σ' έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Υπάρχουν πολλές απόψεις για το σωστό τρόπο να μεγαλώσεις και να εκπαιδεύσεις παιδιά, για το ποιο είναι το σωστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ποιος ο τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας την καλύτερη παιδεία.

Μέσα στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας, δημιουργείται ένας χώρος όπου το πρόσωπο μπορεί να υπάρξει ελεύθερο, μπορεί να μιλήσει για ό,τι θέλει, με όποιο τρόπο θέλει και να εκφραστεί με οποιοδήποτε μέσο νιώθει ότι το εξυπηρετεί καλύτερα.

Η ενσυναίσθηση αποτελεί τη βασικότερη ίσως στάση του/ης θεραπευτή-συμβούλου, πάνω στην οποία χτίζεται η θεραπευτική σχέση, η οποία είναι πολύ σημαντική για την έκβαση της θεραπείας.

Σ' αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην καλλιέργεια και δημιουγία μιας σχέσης αγαπητικής, μιας σχέσης που εμπεριέχει και εκδηλώνει αγάπη.

Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν θέματα ψυχικής υγείας μιλώντας γι’ αυτά σε φίλους, συγγενείς, σε πνευματικούς, ή καταφεύγουν σε προσευχή, διαλογισμό, κάνοντας διάφορες αλλαγές στη διατροφή ή τις καθημερινές συνήθειες, κάνοντας ψώνια, ταξίδια, έχοντας έντονη σωματική άσκηση ή ασχολούνται με την τέχνη.